בכ"ח בכסלו, נר רביעי לחנוכה, יצאנו, הנאמנים ובנות המדרשה ליהדות בנתיבות, עם ילדי פותחים עתיד לטיול חנוכה מהנה בירוחם וסביבתה. הבחירה בירוחם הייתה טבעית לאור אוצרות הטבע המרהיבים שלה שמתמזגים עם אחת המטרות שהצבנו לעצמנו השנה- היכרות של הילדים עם אזור הנגב, על יישוביו, מאפייניו ומשאביו.
את העצירה הראשונה עשינו בגן שעשועים בלב ירוחם עם מתקנים מגניבים שהלהיבו את הילדים. הגן שימש גם במה לבנות המדרשה שהציגו לילדים הצגה מבדרת באווירת חנוכה שהכינו מראש.לאחר מכן המשכנו עם האוטובוסים למסלול הליכה הררי ומאתגר שבסופו הגענו, עייפים אך מרוצים,למכתש הגדול שם קיבלו הילדים בקבוקונים אותם מילאו בחולות צבעוניים. הילדים נהנו מאד מהמשימה, ולמדו המון על משאב הטבע היפהפה.
התחנה האחרונה הייתה באגם ירוחם שמוקף בפארק ענקי שם חילקנו לילדים מנות פלאפל וטרופיות. לאחר הארוחה התפנו הילדים להפנינג חנוכה מושקע במיוחד באדיבות בנות המדרשה המקסימות שעמלו ימים כלילות על מנת להוציאו לפועל. תחנות רבות ומגוונות בסימן חנוכה מילאו את הפארק: החל בהכנת וטיגון לביבות, יצירת מטבעות שוקולד מקוריות וכלה במשחק ועבודות יצירה בפחם ושעווה. עם רדת החשיכה וטיפות הגשם הראשונות מיהרנו חזרה לאוטובוסים שבעי רצון ומלאי סיפוק מהטיול המוצלח במיוחד.
בתודה מיוחדת לבנות המדרשה שתרמו רבות להצלחת הטיול, לאווירה המיוחדת והנעימה. ולתחושת ההנאה של הילדים
