ברצוני לפתוח ברקע קצר על תוכנית שותפות 2000 עבור אלה שאינם מכירים אותה.
תוכנית שותפות 2000 של הסוכנות היהודית הפכה לדוגמא מוצלחת לשותפות ישירה בין קהילות יהודיות בעולם לבין קהילות בארץ, אשר מרביתן נמצאות באזורי עדיפות לאומית.
מדובר בפלטפורמה יוצאת דופן במימדיה הגלובליים, המקשרת קרוב ל- 550 קהילות מסביב לעולם ב- 45 שותפויות שבונות גשר חי ביניהן. קהילות שותפות אלה חולקות דעות, חוזקות, קשיים ומודלים של עבודה מוצלחים, המעצימים אותן ומשפיעים על התהוותן.
אך השפעת תוכניות אלה מגיעה הרבה מעבר לרמה הקהילתית - כל אחד מקבל את ההזדמנות להיות מעורב בהן באופן אישי.
בלב השותפויות בין ישראל לבין קהילות יהודיות בעולם עומד צוות השליחים הישראליים של הסוכנות היהודית.
אלו דמויות מפתח המבטיחות כי ישראל תישאר מרכיב פעיל ובעל ערך בהווי הקהילתי. כיום אלה כוללים בני נוער ישראליים המתנדבים בקהילות השותפות.
הצלחתה של שותפות 2000 הביאה אותי ואת חבריי לבקר באולבני במסגרת תכנית התנדבותית לקיץ. זוהי תמצית מהותו של הגשר החי: קהילות המעשירות והמחזקות האחת את השנייה.
כאשר הבנתי שניתנה לי ההזדמנות לוותר אל חופשת הקיץ שלי בארץ כדי לנסוע להתנדב בקהילה היהודית באמריקה הרחוקה, פשוט נדהמתי. הייתי מלאת ציפייה לקראת תחילתו של המסע! נורא התרגשתי מהמפגש העתידי עם אנשים חדשים ומההזדמנות להתבונן על ישראל מזווית ראיה שונה.
התמזל מזלי לעבוד במחנה "גבעה". בשבוע הראשון שלי שם, נדהמתי לגלות כמה אהבה, כבוד ורגש יש לצוות המדריכים ולמשתתפים במחנה כלפי ישראל וכלפי התרבות היהודית. זה היה מדהים עבורי כישראלית להבין עד כמה ילדים ובני נוער יהודים אמריקאים יודעים על ארצי ועל התרבות שלי.
הדבר החשוב ביותר עבורי בקיץ הזה היה ללא ספק, הקבוצה שלי. כפי שחלקכם יודעים, עבדתי כמדריכה בקבוצת 1-2 GIRLS! מאוד נהניתי להסתובב איתן ולענות על שאלות רבות שהיו להן על ישראל.
לסיום, ברצוני להודות באופן מיוחד לאנשי המקצוע ולמתנדבים מלאי המוטיבציה, ולכל יושבי הראש אשר מובילים את השותפות באומץ לב ובהצלחה רבה, הן באולבני ובארץ.
מור בן-ישי