בשבוע שעבר השתתפו קבוצות נבחר"ת yp2k של שותפות 2000 חדרה - עירון בסמינר אזורי שנערך בתיכון 'גוונים' במ.א. מנשה.
מוסדות החינוך הלוקחים חלק בתוכנית נבחר"ת yp2k באזור השנה הם: תיכון עמל מדעים ואמנויות (חדרה), התיכון החקלאי (פרדס חנה), עיונית אלישבע (פרדס חנה), אולפנית אלישבע (פרדס חנה), תיכון גוונים (מ.א. מנשה) וקבוצת מנהיגות במתנ"ס בית אליעזר (חדרה).
התוכנית פועלת באזור במסגרת שותפות 2000 חדרה-עירון עם קהילות יהודיות בדרום מזרח ארה"ב, בחסות הסוכנות היהודית לארץ ישראל. התוכנית נתמכת על ידי צו פיוס ומשרד החינוך.
במהלך השנה מתקיימים במרכזים אלו קבוצות המונחות על ידי מורות ומורים מבתי הספר ומוסדות חינוך בלתי פורמליים ועוסקים במשך השנה בסוגיות של צדק חברתי, מעורבות ומנהיגות נוער, זהות יהודית וקשר עם התפוצות.
אחת לחודשיים נערך סמינר אזורי בו נפגשים ועובדים התלמידים עם קבוצות מאזור השותפות כולו. דרך המגוון של המשתתפים הבאים מקבוצות שונות בחברה הישראלית, לומדים על המציאות במקומות אחרים ודנים על הסוגיות הערכיות מנקודות מבט שונות. המפגש בין הקבוצות השונות שאינו תמיד פשוט הינו מפרה ומעניין.
בסמינר האחרון עסקו התלמידים בנושא מקומן של נשים בחברה הישראלית, המכשולים העומדים בפניהן, איך ניתן להתגבר עליהם, וכיצד להתמודד עם מנגנונים שונים בחברה המרחיקים את הנשים ממוקדי הכוח ועיצוב החברה.
אחד משיאיו של היום היה מפגש עם ח"כ אורלי לוי ("ישראל ביתנו"). לוי סיפרה את סיפורה האישי על דרכה הציבורית והפוליטית, ולאחר מכן, שוחחה עם התלמידים והגיבה לשאלותיהם של התלמידים והתלמידות. השאלות שהועלו נגעו הן לדרכה הפוליטית והן להכרעה האישית שקיבלה בשירות בתפקיד ציבורי למרות המחירים שהיא נדרשת לשלם, ולמרות הקשיים הנוספים שעמדו בפניה בשל היותה אישה.