קרן מלגות לסטודנטים עולים חדשים בודדים לשנת הלימודים תשס"ט הלומדים במכינות קדם אקדמיות לעולים ובתוכנית קליטה אקדמית (תק"א)
הסוכנות היהודית שמחה להודיע על פתיחת ההרשמה למלגות לסטודנטים עולים חדשים בודדים (מי שעלה לארץ משנת 2001 ואילך ושני הוריו אינם גרים בישראל) לשנת הלימודים תשס"ט.
מתוך תחושת מחויבות לאומית לקליטתם ושילובם של העולים החדשים בחברה הישראלית, נטלה על עצמה הסוכנות היהודית את השליחות להעניק מלגות לסטודנטים עולים חדשים בודדים במטרה לסייע להם בראשית דרכם האקדמית, לחזקם בתקופת לימודיהם ולעודד את מימוש הפוטנציאל האישי של כל אחד מהם.
מי זכאי להגיש בקשה?
סטודנטים עולים חדשים בודדים העונים על הקריטריונים הבאים:
1. סטודנטים הלומדים במכינות קדם אקדמיות לעולים המתקיימות במוסדות הבאים:
-
האוניברסיטה העברית
-
אוניברסיטת תל אביב
-
אוניברסיטת בר אילן
-
אוניברסיטת חיפה
-
הטכניון
2. סטודנטים הלומדים בתוכנית קליטה אקדמית (תק"א) המתקיימת במכללה האקדמית הדסה בירושלים.
מידע כללי
-
גובה המלגה - 1,350 $ עפ"י שער הדולר ביום הנפקת המלגה.
-
המלגה תוענק בשלושה תשלומים שווים בהתאם למועדים כפי שייקבעו ע"י ועדת המלגות.
-
הסיוע יוענק עבור שנת הלימודים תשס"ט בלבד.
-
לא תוענק כל מלגה נוספת מהסוכנות היהודית לשנה"ל תשס"ט לסטודנט אשר ימצא זכאי למלגה זו.
איך מגישים בקשה?
-
ההרשמה תיעשה אך ורק באמצעות אתר האינטרנט של הסוכנות היהודית. לצורך כך עליך לוודא כי טרום ההרשמה תהיה בידך כתובת דואר אלקטרוני בכדי שנוכל לטפל בפנייתך.
-
יש למלא את טופס הבקשה להלן בשלמותו. בקשות שלא ימולאו כנדרש לא יובאו לדיון.
-
יש למלא טופס בקשה אחד בלבד בהתאם לתוכנית הלימודים הרלוונטית עבורך: טופס מכינה לעולים או טופס תוכנית קליטה אקדמית (תק"א).
-
אין צורך בצירוף מסמכים נלווים לטופס הבקשה. נתוני הבקשות ייבדקו אל מול מוסדות הלימוד.
דיון בפניות
-
לאחר תום ההרשמה, במהלך חודש נובמבר 2008, תדון ועדת המלגות של הסוכנות היהודית בפניות שהתקבלו. הודעות בכתב ישלחו לכלל הפונים.
-
כאמור, בקשות אשר לא ימולאו כנדרש לא ידונו בפני ועדת המלגות.
מועד הגשת הבקשה
ההרשמה הסתיימה
לבירורים נוספים ניתן לפנות ליחידת המלגות.
טלפון: 02-6202860
פקס: 02-6202143
מייל: Milgot@jafi.org