הבהרה: הסוכנות היהודית אינה צד מעורב בהגשה בקשה לויזת תייר. הגשת הבקשה לויזת תייר הינה באחריותו הבלעדית ועל חשבונו של המועמד/ת.
 
למה והאם אני בכלל צריך ויזת תייר?
שתי סיבות מאוד משמעותיות:
 
  1. תוקפו של וויזת J1 פג ב-30 בספטמבר.  במידה ואתם מתכננים להישאר אחרי ה-30 בספטמבר ואפילו לא לצאת מתחומי גבולות ארה"ב תדרשו גם להנפיק וויזת תייר B1 - באופן עצמאי ולשאת בעלויות הכרוכות בכך.
  2. הוויזה שאתם מקבלים לקראת השליחות הינה ויזה שנקראת J (ויזת חילופי תרבויות  Exchange Visitor ). ויזה זו מאפשרת הדרכה במחנה קיץ בלבד. ה- J לא מאפשרת כניסה ויציאה רב פעמית לארה"ב לאחר תום המחנה. לכן, אם אתם מתכננים לצאת את גבולות ארה"ב (קנדה ו/או מרכז/דרום אמריקה), תדרשו להנפיק וויזת תייר B1, באופן עצמאי ולשאת בעלויות הכרוכות בכך.
  3. לשליחי מחנות קנדה – אשרת העבודה לקנדה אינה מאפשרת לכם כניסה לארה"ב. אם ברצונכם לטייל בארה"ב לאחר השליחות, תידרשו למלא בקשה לויזת תייר.
 
יש לי דרכון זר – האם הוא יכול לשמש אותי במקום הצורך שלי להוציא וויזת תייר (B1) מהסיבות הנ"ל? 
במידה וברשותכם דרכון זר, יתכן ולא תדרשו להתמודד עם תהליך הוצאות וויזת התייר B1 וישמש כתחליף הולם. באתר השגרירות ניתן למצוא את רשימת המדינות שזכאים להיכנס לארה"ב למטרות עסקים ובילוי ללא וויזה.על הדרכון להיות בתוקף לפחות 6 חודשים מעבר לתקופת השהייה שלכם בארצות הברית. יש לכם דרכון זר? באחריותכם לברר ולוודא את הזכאות להנ"ל.
 
קיבלתי וויזת תייר  B1 – מה עוד נדרש ממני?  
במידה ואתם נשארים אחרי ה-30 בספטמבר ו/או מתכננים לצאת את גבולות ארה"ב במהלך שהייתכם אחרי תקופת השליחות, וברשותכם כמובן וויזת תייר B1 , אתם נדרשים לפעול לשינוי מעמדכם מול שלטונות ההגירה כך שמעמדכם בארה"ב ישונה ויעמוד על תקן תייר. ניתן לפעול באחת משתי דרכים ידועות כיום:
 
  1. לצאת מתחומי ארה"ב ולחזור על תקן תייר (האפשרות הנוחה והקלה ביותר).
  2. להיכנס למשרדי ההגירה בתוך ארה"ב ולשנות את מעמדכם כפי הנזכר לעיל.

חשוב להדגיש, שינוי מעמדכם מול רשויות ההגירה כפוף לנהלים ולשינויים מצידם המתעדכנים מדי תקופה. 

החלטתי לבקש וויזת תייר – האם זה יכול להשפיע על הבקשה שלי לוויזת J? 
אין ערבויות ואין בטחונות לכך. חשוב גם לזכור שאין וודאות שתקבלו וויזת תייר. ניסיון העבר מלמד כי על מנת לקבל את וויזה כלשהי, יש להציג מסמכים שמעידים על בסיס איתן בארץ. בכל מקרה, כדי לקבל וויזת J תהיו חייבים להביא אתכם לראיון בשגרירות את הדרכון. לכן חשוב מאוד לוודא שהדרכון יהיה ברשותכם עד תחילת חודש מאי. ללא הדרכון לא תוכלו להתראיין בשגרירות. ולכן חשוב מאוד שבמידה ואתם מתחילים תהליך עצמאי של בקשת וויזת תייר – לעשות זאת בהקדם האפשרי ולהימנע מתקלות מיותרות שימנעו מכם יציאה לשליחות. שוב, ללא הדרכון לא תוכלו להתראיין בשגרירות.
 
יש לי וויזת תייר תקפה בדרכון ישן שכבר אינו בתוקף – האם הוויזה תקפה? 
בהחלט כן. כל שעליכם לעשות זה לוודא ששני הדרכונים נשארים צמודים אחד לשני.  אפשר אפילו לשדך את הדרכונים אחד לשני. בשום אופן אין לתלוש את הדף עליו מוחתמת הוויזה מהדרכון הישן.
 
להלן הנחיות לתהליך הגשת בקשה לוויזת תייר:
 
שלב א' – תיאום מועד לראיון בשגרירות
 
השלב הראשון בהגשת הבקשה הוא תיאום מועד לראיון בשגרירות באמצעות האתר הבא: לחץ כאן
(תוכלו לעבור לעברית על ידי לחיצה על הכפתור המתאים בחלקו העליון של האתר)
השימוש באתר כרוך בתשלום באמצעות כרטיס אשראי, או על ידי קוד PIN הניתן לרכישה בבנק הדואר. 
הראיון הוא חובה לכל מי שמעוניין לקבל ויזה מכל סוג, וחובה לתאם אותו מראש.
תושבי ירושלים, הגדה המערבית, ההתנחלויות ורצועת עזה יגישו את הבקשה בקונסוליה הכללית של ארה"ב בירושלים.
אם אתם מתגוררים בכל אזור אחר בארץ, עליכם להגיש את הבקשה בשגרירות ארה"ב בתל אביב (רח' הירקון 71).
 
שלב ב' – מילוי טופס DS160
לאחר שנקבע לכם ראיון ולפני שאתם הולכים אליו, יש למלא את טופס DS160
 
כניסה לטופס - https://ceac.state.gov/genniv/
 
דגשים מיוחדים לבקשה לוויזת תייר - בשונה מוויזת J :
 
מקומות בהם תגורו בארצות הברית בתקופה בה תשהו על ויזת התייר: אם יש כתובת מדויקת של משפחה / חברים, מומלץ לכתוב, במידה ולא – יש לכתוב – HOTELS AND MOTELS. בכל מקרה – אין להכניס את כתובת המחנה, וזאת מכיוון שלא תשהו בו בתקופה שלאחר המחנה וסיבת בקשת הוויזה הינה אחרת מוויזת J1.
 
מטרת הנסיעה שלכם היא: TOURISM
 
אלא אם כן הגשתם אי פעם בקשה לויזת תייר באופן עצמי, יש למלא את הפרטים שלה. מכיוון שהבקשה שלכם לויזת עדיין לא הוגשה, אין למלא את הפרטים שלה.
 
לפרטים נוספים, ניתן לפנות באופן ישיר לאתר הרשמי של שגרירות ארצות הברית בת"א: לחץ כאן

 

 

 

שיתוף:              PRINT   
19 מרץ 2014 / 17 Adar II 5774 0