שימו לב - על מנת להתקדם בתהליך אתם נדרשים לקבל מאיתנו אימייל המכיל נתונים הכרחיים שיאפשרו לכם למלא את הטופס (הפרטים שמופיעים למטה באדום). אין צורך לפנות אלינו - האימייל יישלח אליכם במהלך חודש אפריל.

ברוכים הבאים לתהליך מילוי טופס הבקשה לוויזת J

חילופי תרבות Culture Excange

מילוי טופס הבקשה DS160

הטופס נקרא טופס DS160 ומהווה הבקשה האישית שלך לשגרירות לקבלת ויזת חילופי תרבות (ויזת J).

שימו לב לפרטים, קראו את הנחיות ופעלו בדיוק כנדרש - ההנחיות ייחודיות לנו כשליחי הסוכנות היהודית.

טופס תדרשו להביא עמכם לראיון שייקבע לכם בהמשך בשגרירות ארה"ב בת"א במהלך חודש מאי.

  1. הנחיות מפורטות - כדי להקל עליכם את מילוי הטופס, מצורף קובץ הנחיות מפורט שמלווה את כל השלבים השונים במילוי הטופס. מילוי טופס ויזה DS-160 2013.pdf
    (במידה והקישור לא נפתח, הורידו את החוברת למחשב: קליק ימני על הקישור לחוברת ו"שמירה בשם")

     

  2. פרטים אישיים - בעת מילוי הטופס חייב להיות מונח לפנייך דרכון בתקוף לפחות עד ה-1.1.2014, דרכון ישן ו/או זר (במידה ויש – לא חובה), שמות ופרטים של 2 ממליצים שאינם בני משפחה (רצוי מעל גיל 30). כמו כן, תידרש להשתמש בפרטים אישיים שנשלחו אלייך בדואר האלקטרוני. אם משהו מהפרטים האישיים לא זהה לפרטי הדרכון - לפני מילוי הטופס צור קשר איתנו מייד!

    אלה הפרטים שחייבים להיות מונחים לפניכם בעת מילוי הטופס:
    * שם פרטי אנגלית כפי שמופיע בדרכון
    * שם משפחה אנגלית כפי שמופיע בדרכון
    * עיר לידה

    * שם מחנה כפי שקיבלתם מאיתנו -
    תקבלו מאיתנו בקרוב
    * כתובת מחנה מלאה שמחכה לכם בדואר האלקטרוני- תקבלו מאיתנו בקרוב
    * מספר וויזה (SEVIS) אישי – כפי שקיבלתם בדואר האלקטרוני-תקבלו מאיתנו בקרוב
    * Program Number - כפי שקיבלתם בדואר האלקוטרוני-תקבלו מאיתנו בקרוב
    * פרטי איש קשר בארה"ב כפי שקיבלתם בדואר האלקטרוני-
    תקבלו מאיתנו בקרוב
     

  3. תמונה - בעת מילוי הטופס תידרשו להעלות קובץ תמונה לתוך הטופס. תדאגו שיהיה ברשותכם קובץ של תמונה צבעונית ועדכנית בגודל 5X5.  על התמונה להיות בעלת רקע לבן בלבד! אין להופיע בצילום במדי צבא  או שחלק מפרצופכם מוסתר (חובה לראות את אוזניכם בתמונה).
     
  4. שמירת הטופס - בשלב האחרון תידרשו לשמור ולשגר את הטופס ישירות לשגרירות. לפני שיגור הטופס, מומלץ ורצוי לשמור עותק בהתאם להנחיות באתר ולשלוח לעצמכם עותק לדואר האלקטרוני. עותק זה חשוב כגיבוי אם וכאשר יידרש.
     
  5.  Confirmation (אישור) - מיד לאחר שיגור הטופס יופיע לכם דף  Confirmation (אישור) – בדף זה מופיע ברקוד שנסרק בעת הראיון בשגרירות. ולכן חובה להדפיס דף זה בצורה ברורה (רצוי מדפסת לייזר). טופס זה תדרשו להביא עמכם לראיון בשגרירות שייקבע לכם במהלך חודש מאי. כמו כן, לאחר השמירה יופיע בדף זה לחצן שמאפשר שליחת עותק לדואר אלקטרוני –  שלחו עותק זה לאימייל הפרטי שלכם
  6. התהליך מורכב ודורש ממך יעילות מרבית – בבקשה מלא את הטופס מייד. בהחלט אפשר לבקש מבני המשפחה למלא עבורך כל עוד ברשותם הדרכון וכל הפרטים הנ"ל. ובכל מקרה, הטופס צריך להיות מלא ומוכן לקראת הראיון בשגרירות במהלך חודש מאי.
     
  7. המשך התהליך הוא בראיון בשגרירות שיותאם לכם ע"י הסוכנות היהודית. חשוב מאוד לוודא! כדי לקבל וויזת J  תהיו חייבים להביא איתכם לראיון בשגרירות את הדרכון. לכן חשוב מאוד לוודא שהדרכון יהיה ברשותכם עד תחילת חודש מאי. ללא הדרכון לא תוכלו להתראיין בשגרירות. ולכן חשוב מאוד שבמידה ואתם מתחילים תהליך עצמאי של בקשת וויזת תייר – לעשות זאת בהקדם האפשרי ולהימנע מתקלות מיותרות שימנעו ממך יציאה לשליחות. שוב, ללא הדרכון לא תוכלו להתראיין בשגרירות. כמו כן, חשוב שלא תאבדו את הדרכון שלך ואל תבצעו בו שינויים מעתה ועד לאחר השליחות. הוצאת דרכון חדש או שינוי פרטים בדרכון יצריך ממך  ומאיתנו להתחיל בכל התהליך הבקשה מחדש.
     
  8. בכל שאלה בנושא וויזות ניתן לפנות ישירות לרכזות או לרכז התפעול, טל סבח  talsa@jafi.org

כניסה לטופס - https://ceac.state.gov/genniv/

לחץ כאן למידע מפורט לגבי תהליך הוויזות, סוג הוויזה, תוקף הוויזה ואיזה השלכות יש לזה על

הטיול אחרי תקופת השליחות, וויזת תייר ואיך זה רלוונטי לגבייך, תרומתו של דרכון זר, הנחיות לראיון בשגרירות ועוד.
קרא בעיון והימנע בתקלות בהמשך.

 

 

שיתוף:              PRINT   
26 מרץ 2014 / 24 Adar II 5774 0