ויזות עבודה לארה"ב 

הבהרה-  הסוכנות היהודית אינה מנפיקה עבורכם וויזה. הסמכות הבלעדית היא של הרשויות האמריקאיות ונתונה לשיקול דעתם. הסוכנות היהודית תדאג לתדרך אתכם בכל הקשור לתהליך, תלווה אתכם בתהליך מילוי הטפסים ותוודא שכולם מולאו כנדרש. סוף התהליך הוא בראיון אישי שיתקיים בשגרירות במהלך חודש מאי בתיאום עם הסוכנות היהודית.

 

ויזה – כל השליחים היוצאים למחנה קיץ בארה"ב יוצאים עם ויזה מסוג  J1 חילופי תרבויות /  Exchange Visitor המאפשרת הדרכה במחנה קיץ בלבד! השליחים לקנדה יידרשו בהמשך לתהליך שונה לגבי הוצאת אישורי העבודה לקנדה.

חשוב להדגיש, כל עבודה אחרת למעט הדרכה במחנה בו את/ה משובץ/ת – אסורה בהחלט!

תוקפה של הוויזה הינה מיום יציאתכם לשליחות ועד לתאריך סיום המחנה + 30 יום נוספים.

במידה ויש לך דרכון אמריקאי, אין צורך להנפיק ויזה (יש לוודא שהדרכון הישראלי ואמריקאי שלכם בתוקף!). במידה ואתם מיועדים למחנה בקנדה אתם לא פטורים מאשרת עבודה לקנדה

 

יש לך דרכון אמריקאי? יידע אותנו בהקדם לכתובת: Campsus@jafi.org

 

במידה ויש לך  וויזת תייר(B1)  או דרכון זר בתוקף – עדיין צריך להוציא ויזת J1 המאפשרת את השליחות.

ויזת תייר (B1) ו/או דרכון זר לא מאפשרות לכם להדריך במחנה קיץ באופן חוקי, ולכן תהיו חייבים בוויזת J1 ( חילופי תרבויות ( Exchange Visitor) שהיא ייחודית לתכנית.

הסוכנות היהודית לא מספקת ויזת תייר ואינה נותנת ליווי בנושא!

 

שאלות נפוצות:

מה קורה אם אני מתכנן להישאר אחרי ה-30 יום הנוספים לאחר סיום המחנה, אך מבלי לצאת מתחומי גבולות ארה"ב?

במידה ואתם מתכננים להישאר אחרי ה-30 הימים הנוספים לאחר סיום המחנה מבלי לצאת מתחומי גבולות ארה"ב תדרשו עדיין להנפיק וויזת תייר B1, באופן עצמאי ולשאת בעלויות הכרוכות בכך. ובכל מקרה, תידרשו לשנות סטטוס ע"י יציאה וכניסה מתחומי ארה"ב לפני שיסתיימו 30 הימים הנוספים או ע"י פנייה למשרד הגירה מקומי - בכל תאריך שקדם לתוקף הוויזה.

לאחר המחנה, אני רוצה לטייל בדרום אמריקה ו/או בקנדה. האם אוכל להשתמש בוויזת  J1  בכניסה וביציאה מארה"ב

הוויזה שמונפקת לכם לא מאפשרת כניסה ויציאה רב פעמית לארה"ב לאחר תום המחנה. לכן, אם אתם מתכננים לצאת את גבולות ארה"ב, תדרשו להנפיק וויזת תייר B1   באופן עצמאי ולשאת בעלויות הכרוכות בכך

כל מה שצריך לדעת על ויזת תייר B1 לארה"ב

1.      למידע כללי ולהנחיות להגשת בקשה לוויזת תייר B1 לחצו כאן

2.      לאתר שגרירות ארה"ב לחץ כאן

 

יש לי וויזת תייר תקפה בדרכון ישן שכבר אינו בתוקף...

איזה כיף! הוויזה תקפה! כל שעליכם לעשות זה לוודא ששני הדרכונים נשארים צמודים אחד לשני.  אפשר אפילו לשדך את הדרכונים אחד לשני. בשום אופן אין לתלוש את הדף עליו מוחתמת הוויזה מהדרכון הישן.

 

האם אצטרך להגיע לראיון בשגרירות

במהלך חודש מאי יתקיימו ראיונות בשגרירות. שעה ותאריך מדויקים של יום הראיון מתקבלים מהשגרירות ואינם ניתנים לשינוי. הראיונות יתקיימו כנראה במהלך השבוע הראשון והשני של חודש מאי, ועל כך תבוא הודעה בהמשך (ממש אין צורך להתקשר ולשאול. כשאנו נדע – גם אתם תדעו).

 

החלטתי לבקש וויזת תייר – האם זה יכול להשפיע על הבקשה שלי לוויזת J1?

אין ערבויות ואין בטחונות לכך. חשוב גם לזכור שאין וודאות שתקבלו וויזת תייר. ניסיון העבר מלמד כי על מנת לקבל את וויזה כלשהי, יש להציג מסמכים שמעידים על בסיס איתן בארץ.  בכל מקרה, כדי לקבל וויזת J1 תהיו חייבים להביא אתכם לראיון בשגרירות את הדרכון. לכן חשוב מאוד לוודא שהדרכון יהיה ברשותכם עד תחילת חודש מאי. ללא הדרכון לא תוכלו להתראיין בשגרירות. חשוב מאוד שבמידה ואתם מתחילים תהליך עצמאי של בקשת וויזת תייר – לעשות זאת בהקדם האפשרי על מנת להימנע מתקלות מיותרות שימנעו מכם יציאה לשליחות. שוב, ללא הדרכון לא תוכלו להתראיין בשגרירות.

 

איך קשור תאריך הטיסה שלי חזרה לארץ ולוויזה

תאריך חזרתך לארץ צריך להיות כפוף לתוקף אשרת השהייה שברשותך, כפי שאושרה על ידי שלטונות ההגירה. אם הזמנת טיסה חזרה לארץ אחרי תאריך תפוגת הוויזה מבלי שברשותך דרכון זר מתאים או ויזת תייר ושינוי הסטטוס בהתאם – אתה עלול להיחשב שכשוהה בלתי חוקי. כמו כן, אם אתה נימצא מחוץ לגבולות ארה"ב וטיסתך חזרה לארץ מארה"ב הינה אחרי תפוגת ויזת חילופי התרבויות – חייבת להיות ברשותך אשרת כניסה מתאימה לתחומי ארה"ב, אחרת לא תוכל לנצל את כרטיס הטיסה ותאלץ לרכוש באופן עצמאי כרטיס חדש מהיעד בו אתה נימצא.

 

מילוי טפסים לבקשת ויזה לארה"ב / אשרת עבודה לקנדה – 

בהמשך תקבלו פנייה מהסוכנות היהודית כדי להתחיל במילוי טופס הבקשה המתאים. על כך תקבלו פנייה והפנייה מסודרת בדואר האלקטרוני. שימו לב להנחיות ופעלו בדיוק כנדרש - ההנחיות ייחודיות לנו כשליחי הסוכנות היהודית. חשוב שהטופס ימולא תוך 48 שעות מקבלתו. התהליך מורכב ודורש יעילות מרבית.

 

לחצו כאן כדי להתחיל בתהליך מילוי טופס הבקשה לויזת

להסברים כיצד למלא את טופס הבקשה לויזת J, לחץ כאן

 יש לעדכן את הדף ברגע שנתחיל התהליך

הבהרה: המידע משתנה מעת-לעת על-ידי רשויות ההגירה של ארה"ב. אנו ממליצים לבדוק גם באתר השגרירות האמריקאית בישראל   http://hebrew.israel.usembassy.gov/

 

אשרת עבודה בקנדה:

 

ראשית ולמען הסר ספקיש לך דרכון אמריקאי ? גם אתה צריך אישור עבודה לקנדה!

 אחרי ראיון עם נציג/ת מחנה וקבלה למחנה תקבלו מאתנו לאימייל הסבר מפורט על המשך התהליך:

 

1.      טופס מועמדות לאישור עבודה לקנדה

2.      טופס עם פרטי בני משפחה

3.      הוצאת בקשה ל"תעודת מרשם פלילי" מהמשטרה (מתבצע און ליין באתר משטרת ישראל. התעודה נשלחת ישירות לשגרירות קנדה.

4.      2 תמונות פספורט

5.      צילום דרכון

את הטפסים, התמונות וצילום הדרכון  יש להגיש בסמינר.

לאחר הגשת כל הטפסים הנדרשים, אנו בסוכנות, מצרפים טפסים מהמחנה ויחד עם הטפסים שהשליח מילא מהווים את הבקשה לאישור העבודה.

תהליך אישור כל הטפסים והוצאת אישור העבודה לוקח כחודשיים ושבסופו תקבלו את אישור העבודה למייל.

ההנחיות עשויות להשתנות משנה לשנה (על פי הנחיות השגרירות) ולכן יש להישאר מעודכנים באימיילים שתקבלו ישירות מאתנו.

הגשת הבקשה לאישור עבודה קנדי, תקפה לכל שליח היוצא למחנה קיץ בקנדה (אלא אם כן יש לך דרכון קנדי). אישור העבודה תקף רק לעבודה במחנה ועד תאריך סיום המחנה.

 

אם לאחר השליחות ברצונכם לטייל בארה"ב -

אשרת העבודה לקנדה אינה מאפשרת לך כניסה לארה"ב. כדי לטייל בארה"ב תדרשו למלא בקשה לוויזת תייר, באופן עצמאי ועל חשבונכם האישי. 

 

חשוב - במידה ויש לך וויזת תייר תקפה בדרכון ישן שכבר אינו בתוקף – יש לכם ויזת תייר! כל שעליכם לעשות זה לוודא ששני הדרכונים נשארים צמודים אחד לשני.  אפשר אפילו לשדך את הדרכונים אחד לשני. בשום אופן אין לתלוש את הדף עליו מוחתמת הוויזה מהדרכון הישן.

 

 

שיתוף:              PRINT   
14 אוק' 2015 / 1 Heshvan 5776 0