כתבה: רבקה כופמן, מתנדבת בשותפות 2000
הפנטומימאי המקומי הידוע ברחבי העולם, עופר גורן , הלהיב קהל של בני נוער מאזור וושינגטון רבתי ומבית שמש ביום ראשון ה-3 במאי, באירוע גשר לקשר מיוחד של שותפות 2000.
30 תלמידי כיתה ח' מבית הספר גשר מצפון וירג'יניה ומבתי ספר יהודיים בממפיס, טנסי וסט. לואיס, מיזורי, נהנו ממפגש פעיל עם 10 תלמידי כיתה ח' מבית הספר התיכון ע"ש ברנקו וייס בבית שמש. חברת' אורנים, מפעילי סיורים תיאמה את התוכנית יחד עם עמית זהבי, רכזת שיווק ומשלחות נכנסות של שותפות 2000 בית שמש-מטה יהודה-וושינגטון-דרום אפריקה של הסוכנות היהודית. זו השנה השלישית שבה מתקיימת התכנסות של מה שעשויה להיות המשלחת הצעירה ביותר שאי פעם ביקרה בבית שמש.
עופר גורן , שכבר הופיע הרבה פעמים בסט. לואיס, הופיע בפני בני הנוער. במופע שלו, שבו הוא הופיע ללא איפור, תלבושות או תפאורה, שיתף אופיר את הקהל במספר מערכונים שהתבססו על נושאים מקומיים, כגון הסיפור של דויד וגוליית.
לאחר ברכה ממנהל שתופות 2000 גדעון ונר, בני הנוער עשו הכרות אחד עם השני באמצעות סדרת משחקים אינטראקטיביים תוססים בבית הספר התיכון ע"ש ברנקו וייס.
בתנאי מזג אוויר אידאליים, בני הנוער עברו לבאר התקווה להתנדבות באתר האקולוגי, תחת הדרכתו של מנהל האתר גיל קרסנטי, וצוות של מתנדבים מיומנים. בני הנוער עברו בין תחנות שונות, כולל ניקוי השבילים מענפים ושיחים, ערבוב ויציקה של בטון לצורך חיזוק עמודי יסוד למבנה חדש, וצביעה ססגונית של תומכות עץ למבנה החדש. בנוסף, הצעירים נהנו מאפיית פיתות, ואכילתן, בתוספת עשבי תיבול שגדלים במקום.
התוכנית הסתיימה עם המופע של עופר גורן , ובני הנוער נפרדו בחיבוקים וחיוכים.