החייל השבוי גלעד שליט שנחטף על ידי החמאס בשנת 2006, קיבל את התואר אזרח כבוד של פיטסבורג- ארה"ב ב- 30 לאוגוסט 2011, בטקס מיוחד שנערך בעיריית פיטסבורג.
מארגני האירוע בפיטסבורג ציינו השבוע את נסיבות חטיפתו של גלעד תוך שהם מסבירים שהחמאס משתמש בשליט כקלף מיקוח במשא ומתן על שחרור טרוריסטים הכלואים בישראל.
הם ציינו עוד שהחמאס לא מאפשר לצלב האדום לבקר את גלעד שליט ולבדוק מה שלומו.
טקס הענקת אזרחות הכבוד הוא אחד מסדרה של אירועים שהקימו לאחרונה בהובלה של הקהילה היהודית בפיטסבורג על מנת לעורר את המודעות לנושא של גלעד שליט.
חבר מועצת העיר של פיטסבורג, דאג שילדס הציע את מתן אזרחות הכבוד אחרי שלמד כי תואר כזה ניתן לשליט בבולטימור ובניו אורלינס. שילדס שגר בעבר בקיבוץ בישראל, ארגן את הטקס לשבוע בו חגג גלעד שליט יום הולדת 25 בעודו בשבי .
ראש העיר עדי אלדר : " הקשר שלנו עם העיר פיטסבורג התאפשר בעקבות הקשר הטוב עם הקהילה היהודית בפיטסבורג, זה מחמם את הלב לראות מה הם עושים יחד למען העלאת המודעות למצב בו נמצא גלעד שליט ולמען המאבק של משפחתו למען שחרורו מהשבי".
לכתבה נוספת
בפייסבוק