בשבוע שעבר הגיעו לביקור באזורנו משלחת בת 25 בני נוער תלמידי כיתה י"ב מביה"ס היהודי הפרטי "האקדמיה היהודית בדטרויט". הביקור בגליל מרכזי התמקד במפגש עם 15 בני נוער ממושב הושעיה במטרה ליצור היכרות ושיח אישי שמייצג את אורח החיים של הנוער בישראל.
בני הנוער קיבלו הסבר על שותפות 2000 מפי מתאמת 'גשר לקשר', אתי אורן וכן על ייחודיות המושב הושעיה מפי מתנדבת שותפות 2000, שרונה סטנהיל. בהמשך, עברו בני הנוער סדנא שכללה משחקי היכרות, גיבוש והנאה המשולבים עם שיחות על המהות היהודית, ציונית ישראלית.
שיא הדיון היה במשחק ה'קרוסלה', בו הועלתה סוגיית גלעד שליט. בני הנוער נתבקשו לומר כיצד הם היו נוהגים אילו היו בתפקיד ראש הממשלה בהינתן הלחצים היום יומיים של הורים שכולים, דעת הקהל ועוד.
אחד מבני הנוער מדטרויט הביע את סיפוקו מהמפגש: "ציפיתי שניפגש עם חבר'ה צעירים בגילנו אבל לא חשבתי שתהיה תכנית של ממש. היה לי מאוד נחמד, זו הייתה חוויה טובה. אמנם הייתי בעבר בישראל אך מעולם לא נפגשתי עם בני נוער וזה היה משמח לגלות שבני הנוער בגילנו בישראל הם בדיוק כמונו", אומר יעקב שכטר.
גם מנחה הקבוצה, שלמה בורלא, דיווח כי הייתה דינאמיקה קבוצתית מעולה- "זהו דבר לא שגרתי שחבר'ה בני גילם מדברים בכל כך הרבה עניין אחד עם השני ולא משתעממים, היה בהחלט שיתוף פעולה גבוה בין הקבוצות".
יש לציין שעל אף העובדה שלתלמידים מהושעיה יש בגרות ביום שלמחרת המפגש, הם בכל זאת הסכימו לבוא ולהשתתף בסדנא. "החלטתי ששווה ל'הקריב' כמה שעות לימוד בשביל לראות אנשים שונים, תרבות שונה ושפה שונה ומעבר לכך הם חלק מהעם שלנו", אומר אחד מתלמידי הושעיה, ניצן בוזי.
בית הספר "האקדמיה היהודית בדטרויט" הינו בית ספר ייחודי-
זהו בית ספר דתי ללא זהות ספציפית עבור אורתודוקסים, קונסרבטיבים, רפורמים וחילוניים. יש בו 3 סוגי מניינים- קונסרבטיבי, אורתודוקסי ובנוסף מניין עבור לומדים חדשים (ללימוד על משמעות התפילה) כאשר משתמשים באמצעים טכנולוגיים כגון איי פוד ומחשב ללימוד. חלק מהסטודנטים הולכים לבי"ס הילל ללמוד עברית, ורובם ידעו לדבר והבינו את השפה העברית.
בזכות ההטרוגניות האנושית המצויה בבית הספר, מתרחשת היכרות של הזרמים השונים ביהדות ובעקבות כך נבנית טולרנטיות וקבלת זרמים האחד את השני- משהו שלא היה מתאפשר אילולא ההיכרות בבית הספר. אחרי שנות התיכון, חלקם מגיעים לארץ מסיבות שונות- מתגייסים לצבא, או מגיעים ללמוד בבתי ספר שונים בארץ במסגרת שנתם האחרונה בבתי הספר שלהם.