כתבה לירז מנדל, התפרסם בעיתון ידיעות העמק
כאשר סיימה אמילי שוורץ את לי מודיה באוניברסיטה בוושינגטון הבירה בארה"ב, שמעה על פרויקט 'עוצמה' של הסוכנות היהודית, והגיעה להתנדב בארץ למשך שלושה חודשים. אלא שלהפתעתה, התאהבה. בארץ.
שוורץ החליטה לעשות עלייה, ובינתיים מלמדת אנגלית בנצרת עילית ומגדל העמק, ושרה עם קשישים – בעברית.
כעת היא חולמת להפוך לרבנית רפורמית, ואולי אפילו למצוא בארץ חתן. החיים במישיגן, ארה"ב, היו נפלאים עבור שוורץ, בת ה 23- . כאשר סיימה את לימודי הספרות אנגלית באוניברסיטת וושינגטון הבירה, החליטה להצטרף לפרויקט עוצמה במסגרתו מגיעים סטודנטים אמריקאיים להתנדבות בבתי ספר בארץ ועבודה עם ילדים.
שוורץ אהבה את הרעיון והחליטה שהגיע זמנה לתרום לחברה היהודית בישראל. "הרבה זמן רציתי להגיע לארץ, כי אני יהודייה ולא עשיתי צבא".
בתחילה, הגיעה שוורץ עם עוד 40 צעירים אמ־ ריקאיים למרכז קליטה באשקלון ולאחר הליך התאקלמות קצר ולימוד עברית, בחרה לעלות צפונה. שוורץ מצאה עצמה מתגוררת עם שתי מתנדבות נוספות במרכז קליטה בנצרת עילית, הנמצאת בקשר ישיר עם מישיגן במסגרת פרויקט שותפות 2000 .
ההיכרות עם הצפון הייתה מפתיעה במיוחד. "בעבר טיילתי בארץ, אבל מעולם לא הייתי בצפון, ומאוד אהבתי מה שראיתי כאן", סיפרה.
שוורץ וחברותיה מלמדות אנגלית באופן פרטני בבית ספר כרמל בנצרת עילית ובבית ספר רוגוזין במגדל העמק. במקביל, היא מוצאת זמן לנגן לקשישים במרכז יום בנצרת עילית.
בשותפות 2000 דואגים להוציא את המתנדבים מדי פעם לטיולים. "אנחנו יוצאים הרבה לטיולים. השבוע היינו בנצרת בביקור בכנסיות ובכנרת, וכיף לטייל במזג האוויר פה".
שגרת החיים בארץ והחיבוק החם אותו היא מקבלת, גרמו לשוורץ להחליט לע־ שות עלייה רשמית ולהישאר בארץ. המשפחה, לדבריה, תמכה בה בכל צעד. "הם אמרו לי ללכת אחרי הלב שלי. אני אתגעגע לחיים במישיגן, זה הבית שלי שם, אבל כאן זה הבית החדש". שוורץ, השומרת על אורח חיים דתי רפורמי, נוהגת להתארח בשבתות ובחגים אצל משפחה מאמצת מהושעיה. היא מקווה למצוא בארץ גם את עתידה, ואולי אף להיות רבנית רפורמית.