מאת עדינה יאנג סויסה
שנת פעילויות גדושה עברה על שותפות 2000 נתיבות - שדות נגב - פילדלפיה. שתי משלחות יצאו לפילדלפיה, קבוצות רבות ביקרו בנתיבות - שדות נגב ולקחו חלק בפעילויות שונות, חינוכיות, חברתיות, חווייתיות והתנדבותיות.
ביקורי מבוגרים, פעילים ואנשי צוות
קבינט גברים - בחודש מאי הגיעה לאזור משלחת גברים של הפדרציה כחלק מתוכנית לפיתוח מנהיגות צעירה. הם שהו באזור חצי יום קיבלו תדריך ביטחוני מהקב"ט רפי בביאן, וסיירו באזור שדות נגב בליווי ראש המועצה מאיר יפרח. לאחר מכן הגיעו לנתיבות לסיור בעיר ולפגישה עם ראש העיר יחיאל זוהר. בארוחת הצהריים נפגשו הגברים עם אנשי עסקים, יזמים ובעלי מקצועות חופשיים מהאזור במטרה להכיר יותר לעומק את החיים הכלכליים באזור. לאחר ארוחת צהריים קיימו "קוקוס", ונפרדנו מהם לשלום.

ועדת היגוי - בחודש מאי התקיים מפגש ועדת ההיגוי משותפת באזור, בו הוצג יריד תכניות חדשות בתחום גשר לקשר וחינוך וקהילה. חברי הועדה המשותפת שמעו סקירות על המצב הבטחוני באזור, נפגשו עם משתתפים בפרוייקטים וחיזקו את הקשרים ביניהם.

כנס מקהלות משותפת - מקהלות בתי הכנסת של "בית אור" ו"טמפל שלום" בניצוחה של גב' פאטי קאפלן, הגיעו לאזור ולקחו חלק בכנס מקהלות אזורי שהתקיים בקונסרבטוריון ע"ש טטנבאום. בכנס השתתפו חבורת הזמר של נתיבות, בניצוחו של מר יוסי זייפרט וחבורת הזמר של שדות נגב בניצוחו של מר עזרא מוריאל. כל מקהלה שרה את רפרטואר השירים שלה בפני המשתתפים.
כל המשתתפים הוזמנו לארוחת צהרים שהוכנה ע"י קבוצת נשים מנתיבות המשתתפות בפרויקט של בישול אתני. ההתפעלות והמחמאות על ארוחת הצהרים אשר הכינו הנשים היו רבים מנשוא וריגשה את אורחינו עד דמעות. הארוחה התלוותה בשירים וריקודים משותפים של כל המשתתפים.
לאחר הארוחה שבנו לקונסרבטוריון ללמידה משותפת לשיר "דרישת שלום" של כל המקהלות בהנחייתו של המנצח יוסי זייפרט. המשתתפים נהנו מההנחיה המקצועית ומההרמוניה שנוצרה משילוב הקולות של כולם .
קבוצות נוער

משלחת ייצוגית לחגיגות ה- 60 לישראל- לכבוד חגיגות ה 60 למדינת ישראל בפילדלפיה וכחלק ממאמץ משותף של הפדרציה היהודית בפילדלפיה עם אזור השותפות, הוזמנה משלחת ייצוגית מהאזור שמנתה 9 חברים לסדרת הופעות בקהילה היהודית בפילדלפיה.
לשמחנו, המשלחת חזרה ארצה לאחר סבב הופעות מוצלח ועם תחושת סיפוק על העשייה המשותפת ועל המפגש החוויתי עם חברי הקהילה היהודית.

משלחת מנהיגות נוער - סנונית ראשונה לשיתוף פעולה בין מועצות הנוער של נתיבות, שדות נגב ובני נוער מפילדלפיה התקיימה בחודש מאי השנה. בני הנוער מפילדלפיה, שהשתתפו בביקור שכותרתו "מנהיגות נוער", בילו במשך יממה עם עמיתיהם מהאזור, סיירו באזור וצבעו מקלטים במושב יושביה. לעת ערב התקבצו כולם סביב מדורה ביער שרשרת והכינו לעצמם ארוחת ערב, בליווי שירה בציבור.
משתתפי תוכנית המנהיגות של קרן סאטל - בני נוער מפילדלפיה המשתתפים בתוכנית לפיתוח מנהיגות, נפגשו עם בני גילם מהאזור, החברים במועצות הנוער של נתיבות ושדות נגב. המשתתפים הגיעו לאזור להכרות קצרה, סירו באזור וקיבלו תדריך בטחוני על המצב בעוטף עזה. יחד נסעו דרומה לטיול באזור ים המלח ומצדה. המשתתפים מאד נהנו מהמפגש ומהסיורים המשותפים.

מפגשים 2008 - מפגש בני הנוער המתקיים זו השנה האחת עשר, אשר הפגיש 15 בני נוער מהאזור עם 6 בני נוער מפילדלפיה לעשרים יום של חוויות משותפות, למידה, העמקת ההיכרות אלה עם אלה ועם התרבות החדשה והלא מוכרת. במהלך ביקורם של בני הנוער מפילדלפיה טיילו יחד בארץ והתארחו בבתיהם של משתתפי התוכנית..
בחלקו השני של התוכנית שבו נסעו בני הנוער מהאזור לפילדלפיה. במהלך ביקורם בחו"ל, טיילו יחד בפילדלפיה, נוי יורק וושינגטון. המשתתפים התארחו בבתיהם של המשתתפים מפילדלפיה, ולמדו על משמעות הקהילה היהודית בחייהם, ועל פעילות הפדרציה במישורים השונים. עשרים הימים האינטנסיביים שימשו מבוא לקשרים עמוקים וארוכי טווח שהחלו להירקם בין המשתתפים, הן בין שכנים והן בין בני נוער שהאוקיינוס מפריד ביניהם.
מבצע הבנה - בני נוער מפילדלפיה שמשתתפים בתוכנית "מבצע הבנה" הגיעו לישראל וגם לאזור, לאחר ביקור בסנגל. הקבוצה האורחת מתחלקת לבני נוער יהודים ולבני נוער אפרו-אמריקנים המשתתפים בתוכנית יוקרתית בת שנה, במסגרתה לומדים בני הנוער להכיר אלה את אלה, להנמיך את החומות המפרידות ביניהם ולפתח מנהיגות עתידית לפילדלפיה. בביקור באזורנו נפגשו האורחים עם בני נוער מהאזור, הן ותיקים והן בני נוער ממועדון 51, המועדון לנוער יוצא אתיופיה. המפגש היה מעניין ומרחיב אופקים לכל משתתפיו.
סטודנטים

הילל - התוכנית התקיימה זו השנה הרביעית. תוכנית זו הפגישה בין סטודנטים יהודים מפילדלפיה עם סטודנטים/צעירים תושבי נתיבות - שדות נגב לעבודה התנדבותית משותפת למען הקהילה ולחוויה ישראלית משותפת. השנה השתתפו בתוכנית 14 סטודנטים וצעירים מפילדלפיה ומהאזור למפגש בן 10 ימים של התנדבות משותפת בקהילה במגוון רחב של תחומים. הסטודנטים מפילדלפיה התארחו בבתיהם של המשתתפים מנתיבות ושדות נגב. יחד תכננו וביצעו פעילויות התנדבותיות, טיילו, קיימו שיחות ודיונים בנושא זהות יהודית והכרות מקרוב של החיים באזור. בסופ"ש הראשון סיירו בירושלים ובהר הרצל אשר הצטלב השנה עם יום הזיכרון למייקל לוין ז"ל. המשתתפים השתתפו באזכרה , מעמד שהשאיר את רישומו על כל מי שנכח בו. במהלך השבת בירושלים השתתפו בסמינר בנושא תשעה באב ובערב תשעה באב קראו קריאת מגילת איכה על חומות העיר העתיקה.
עיקר ההתנדבות השנה התקיימה בשיתוף פעולה עם נאמני "פותחים עתיד", שכללה שלושה ימי פעילות חינוכית חווייתית עם ילדי "פותחים עתיד" של נתיבות שדות נגב. בנוסף התקיימה פעילות משותפת עם בית הילל ממכללת ספיר. יחד יצאו למסע ייחודי של איסוף פרטי יד שנייה, מאזור הדרום. מסע זה הוא חלק מפרויקט "חברה בעם" המופעל ע"י סטודנטים מבית הילל מכללת ספיר.
כחלק מחשיפה והכרות עם האזור קיימו מפגשים ייחודיים עם אנשים מיוחדים, קיבלו תדריך בטחוני, פגשו חיילים המשרתים באזור עוטף עזה ואף חילקו להם עוגות.
קשרי בתי ספר
פרלמן - סליגמן פילדלפיה -דעת קיבוץ סעד-ביום ראשון יצאו תלמידי כיתה ח להיפגש עם בני גילם מבית-הספר סליגמן-פרלמן בפילדלפיה. זוהי מסורת בת כמה שנים שאחראית לה תוכנית של שותפות 2000 הנקראת "גשר לקשר". במסגרת התכנית אנו יוצרים קשר בין תלמידי שתי הכיתות בתחילת שנת הלימודים באמצעות ועידות וידאו ושיעורים משותפים והשיא - המפגש- מתרחש עם הגעתם לארץ לטיול. השנה לצערנו לא הצלחנו לקיים מפגשי וידאו אולם נוצר קשר ראשוני באמצעות אתר שיתופי הנקרא "פייסבוק". בשנים האחרונות הגיעו התלמידים האמריקאיים לבית- הספר למשך כמה שעות. השנה, בשל המצב הבטחוני נאסר עליהם להגיע לאזורינו ולכן נדברנו להיפגש במערות בית גוברין. המפגש הפיזי היה מאורע שהילדים חיכו לו אך גם חששו מפניו בשל מחסום השפה. אולם בתוך מספר דקות מצאו הילדים את עצמם מדיינים באנגלית ובעברית בנושאים שונים. לאחר ההיכרות- עברנו לחפור יחד במערות הנחקרות באיזור: מילאנו דליים, מצאנו חרסים, לבנים ועצמות מתקופת בית- שני והעמקנו את הקשר. לצערינו, זמן קצר אח"כ נאלצנו להיפרד. נראה היה כי הילדים נהנו מן המפגש וביקשו כי נמשיך את הקשר. בשיחות שערכנו עם הצוות האמריקני סיכמנו כי כדאי להתחיל את הקשר מוקדם יותר וכך לאפשר קשרים רציניים יותר- הן כפרטים והן כקבוצה. אנו נעשה כמיטב יכולתינו לאפשר את הקשר ובכך להכיר לילדינו עולם ותרבות יהודית שונים קצת וכן לעזור בחיזוק החיבור בין יהודים בגולה- לארץ.